poppenhuisweblog.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
                                               
   
  Josjes Poppenhuis
   
  Welkom op mijn weblog!
  Wilt u andere pagina's op mijn website bezoeken, klik dan op een van de foto's in het menu hieronder.
                         

    

   
   
  Welkom 

    

   
   
  Menu

   
   
  Links

   
   
  Gastenboek
   
   
  Via onderstaande link kunt  u het archief van mijn oude weblog (van feb. 2006 t/m mei 2008) bekijken.
   
   
  Oude Weblog
                                                 
                    
   
   

   
  Het weer bij mij:

  Zo wit als...
   
   
  De afgelopen week had ik eindelijk tijd om een paar dingen af te maken die al heel lang op mijn bureau lagen te wachten op de 'finishing touches'.   Eén van die dingen was het frame van een stoeltje dat ik als voorbeeld tijdens mijn workshops had gebruikt.  Ik had het geschilderd in een mooi hout kleurtje, maar wist niet welke stof ik moest gebruiken om het te stofferen.
   
  Misschien kwam het door alle sneeuw van de afgelopen tijd, maar ineens wist ik dat ik wit linnen op de stoel wilde.   Ik heb het frame van de stoel met witte verf ingewreven zodat het lijkt alsof het met witte was behandeld is.  Op de foto's lijkt het wat zwaar en dik, maar in werkelijkheid is het subtieler en combineert het mooi met het witte linnen.
   
  This past week I was finally able to finish some things which had been sitting on my table waiting for the finishing touches. Amongst them was a chair frame I had used as an example during one of my classes. I had painted it a nice wood colour, but just didn't know what to upholster it with.

  Maybe it was the snow which gave me inspiration, because all of a sudden I knew I wanted to upholster it with white linen. I rubbed the frame with some white paint so it looked as if it had white wax on it. Although it looks rather heavy and clumsy in the photo's, in real life it is much more subtle and combines rather nicely with the white linen.
   
   
   
   
   
   
   
  Terwijl ik bovenstaande foto's aan het nemen was zag ik vanuit mijn ooghoeken steeds iets bewegen.   Toen ik over mijn schouder uit het raam van mijn werkkamer keek, zag ik op de kale druivenranken een paar koolmeesjes druk heen en weer hippen.  Ik hoefde slechts mijn camera te draaien om een paar leuke foto's van het stel te maken.  Ze hadden mij niet eens in de gaten, ondanks dat ik slechts een meter van ze verwijderd was.
   
  As I was taking the photo's (above) I saw some movement from the corner of my eye.  I looked over my shoulder out of my studio window and saw a couple of Great Tits (the bird variety) on the bare branches of my grape vine, busily hopping from one branch to the other.
  All I had to do was turn my camera around and snap a couple of pictures of them. They didn't even notice me, even though I was only a couple of feet away from them.
   
   
   
   

  Reacties

  Anita op 05-01-2010 12:31
  Ik moest even een paar keer met mijn ogen knipperen ......als je niet met dat stoeltje op je hand was begonnen had ik echt gedacht dat het een 1:1 kamer was!!!!!!!!!!
  Wat is dat prachtig zeg...........ben helemaal sprakeloos!
   
  En leuk he die vogeltjes. Ze komen steeds dichter bij huis op zoek naar wat eten.
  Ik doe oud brood hard laten worden, dan verkruimelen en buiten strooien...daar zijn ze naast de mezenbollen heel blij mee.
  minifreubels op 05-01-2010 12:36
  Wat een mooi stoeltje. En hij staat heel prachtig in het kamertje. En leuk he die vogeltjes.
  truispoppenhuis op 05-01-2010 12:51
  het is weer een prachtig stoeltje geworden,past er helemaal erbij
   
  groetjes trui
  nalladris op 05-01-2010 13:19
  Geweldig stoeltje weer Josje !
   
  en ach die vogeltjes,wat lief!
   
  Groetjes van Nella
  marjaspoppenhuis op 05-01-2010 13:20
  Prachtig stoeltje Josje,staat mooi in de slaapkamer.
  groetjes Marja
  Ada op 05-01-2010 13:27
  Het stoeltje is werkelijk prachtig, en wat leuk die foto van het koolmeesje. Wat is de natuur toch prachtig he. Groetjes Ada
  jody op 05-01-2010 13:27
  Wat een prachtig stukje vakmanschap is dit weer en wat staat dat geweldig mooi bij de andere spullen!
  Wat lief dat koolmeesje, prachtige plaatjes kun je nu maken hè?
  Wij hebben steeds een winterkoninkje in de tuin, maar die is zo razendvlug, dat er geen foto van te maken valt voorlopig, dan moeten we echt op de loer gaan liggen.
   
  Groetjes Jody.
  woudaswondertjes op 05-01-2010 13:32
  Wat een prachtige stoel is dat geworden zeg. Echt proffesioneel. Ach ja, bij mij komen ze ook zo dichtbij. Ik heb een prachtige roodborst gekiekt op de voederplank voor ons raam en vanmorgen tijdens de sneeuw zaten er een heleboel soorten in de tuin. Nog nooit zo veel gezien.
  Groetjes, Nienke.
  minifantasy op 05-01-2010 14:21
  Het stoeltje is heel mooi geworden met de witte bekleding en het past er perfekt.
  Vogeltje is ook leuk, grappig dat hij bleef zitten, hier zijn ze vertrokken als ze je ook maar even zien bewegen.
   
  Groetjes van Jolande
  inemini op 05-01-2010 14:27
  Dit is weer genieten Josje, wat een schitterend stoeltje, de bekleding past perfect bij het bewerkte hout! En wat leuk hè, al die koolmeesjes om het huis. Is altijd zo gezellig als ze komen "snoepen"!
  gr. Kootje
  margrietvanderzee op 05-01-2010 16:48
  Wat een prachtig stoeltje, ik vind hem erg mooi geworden met deze bekleding!!!
  Leuk, die foto van het koolmeesje!!!!
   
  Margriet
  adriesweblog op 05-01-2010 17:08
  hoi Josje
  dat lade kastje is ook van jou hand denk ik, wat zit er in dat rode doosje??
  wat voor kleur verf heb je gebruikt voor dat stoeltje,het is erg mooi geworden
   
  groetjes adrie
  minigonda op 05-01-2010 18:16
  Wat een schitterende stoel ,mooi stofje, mooi frame, prachtig!
  maisondupompier op 05-01-2010 22:10
  Wat eenschitterend stoeltje Josje. Staat prachtig in je slaapkamer. Wat is dat blauw/witte ding voor de haard?? Wij hebben ook veel meesjes die in onze tuin "aan tafel" schuiven. Ik vind dat altijd zo gezellig. Oh we hebben ook nog een rat in het houthok.....daar ben ik minder van gecharmeerd.
   
  Groetjes
  Sjoukje
  Clari op 05-01-2010 23:20
  Wat is dit toch weer prachtig.
  Het is zo af en zo echt.
   
  Leuk hé..........dat koolmeesje.
   
  gr. CL.
  poppenhuisweblog op 06-01-2010 09:26
  Dank jullie wel weer allemaal voor de leuke reacties. Het was natuurlijk weer hetzelfde stoeltje als voorheen (een aantal van jullie hebben dit frame tijdens de workshop gezien) maar met een ander stofje erop geeft het meteen weer een heel ander resultaat.
   
  Adrie, dat ladekastje was een kitje van...nou ja, die bekende doosjes. Het is nog steeds niet klaar, ik moet er nog handgreepjes op maken. Ik wil eigenlijk zilveren greepjes maken (Jens Torp heeft me uitgelegd hoe dat moet) maar ik ben er nog niet aan toe gekomen.
  Dat rode doosje is heel mooi, daar zit een camee in. Vond ik in Arnhem in oktober jl. Ik zal daar wel een foto van maken.
  De kleur verf op het stoeltje is denk ik Raw Sienna van FolkArt (het is al een half jaar geleden dat ik dit framemaakte dus dat weet ik niet zo heel precies meer) met daar overheen titaanwit acrylverf gewreven.
   
  Sjoukje, dat blauw witte ding is een vuurstolp, daar dek je het haardvuur mee af 's nachts of wanneer je even het huis uit gaat. De kamer is nog niet helemaal klaar, de haard ook niet, dus de vuurstolp in combinatie met wat erachter staat klopt niet helemaal, maar dat komt nog wel een keer goed.
   
  Het barst van de vogeltjes bij ons in de tuin, nu goed te zien natuurlijk met al die kale takken. Het meest zie ik het winterkoninkje en het roodborstje, en een hele horde kauwtjes die bij ons in de bomen wonen. Die kauwtjes vreten wel alle vetbollen op voordat die kleintjes erbij kunnen komen. Nou dacht ik laatst slim te zijn en de vetbollen aan lange draden te hangen zodat de kauwtjes er niet op kunnen gaan zitten, maar wat doen die slimmerds? Ze wikkelen de draad om een tak en kunnen zo toch de bollen opeten.
   
  Groet, Josje
  freubels op 06-01-2010 11:29
  een mooi winter wonderland stoeltje wat weer schitterend staat in je slaapkamer.
  met zulke mooie foto's,waarbij je inderdaad twee keer moet kijken of het schaal 1:12 is of toch ....
   
  enhet koolmeesje heb je ook zo mooi op de kiek staan.
  leuk om na te maken in 1:12.
   
  gr christa.
  PrincessYaartje op 07-01-2010 14:50
  Pr8ig weer Josje, maar verw8 niet anders van je
   
  Mooie foto's ook van de sneeuw, ja Noord Holland ook he pfff
   
  Liefs Yara
  jody op 08-01-2010 10:01
  Nou Kauwtjes, ik vind het meer kauwen, zo groot als ze zijn!
  ja het zijn wel heel slimme beesten hè, ze zitten hier soms met een hele groep op de daken en ineens vliegen ze dan allemaal tegelijk op, doet me gewoon een beetje denken aan de film The Birds, van Hitchcock!
   
  Trouwens ik heb weer wat geleerd, ik wist niet eens van het bestaan van een vuurstolp, laat staan hoe die eruit ziet, bedankt voor de uitleg!
  En ik ben gewoon verliefd opje werkelijk schitterend stijl van inrichten!
   
  Groetjes Jody.
  maisondupompier op 09-01-2010 10:18
  Oh...een vuurstolp. Nou daar had ik nog nooit van gehoord. (ik ben gelukkig niet de enige) Zo te zien is de vuurstolp op de foto van aardewerk. Waar vind je zulke juweeltjes.
   
  Groetjes
  Sjoukje
  poppenhuisweblog op 09-01-2010 11:25
  Dank je Christa, ja leuk om die vogeltjes in miniatuur te maken. Wil ik ooit nog wel gaan doen, als ik aan de tuin van mijn grachtenpand ga beginnen!
   
  Yara, bij jou ook zo veel sneeuw? Ik vind het wel leuk, maar ik hoef ook niet de weg op. De sneeuwstorm die voor afgelopen nacht werd voorspeld heeft ons nog niet bereikt.
   
  Ja Jody, je hebt gelijk, kauwen, het zijn ook grote beesten. Ze maken ook een hoop herrie als ze met elkaar aan het bekvechten zijn. Toch zijn het nog onderdeurtjes in vergelijking tot de meeuwen die gisteren al het brood uit de tuin kaapten! Ja The Birds, geweldige film. Heeft er idd wel iets van wegzo'n grote groep kauwen. Deze vliegen gelukkig niet op je af maar van je weg, ze zijn nog best schuw vind ik.
   
  Sjoukje, deze vuurstolp kreeg ik een aantal jaren geleden van mijn ouders cadeau. Hij is gemaakt door Henny Staring-Egberts. Hier is nog een aardig stukje tekst over het gebruik van de vuurstolp (tekst afkomstig van http://toerisme.bruist.nu/25):
   
  Hoog in de Zuidertoren (Enkhuizen) is nog het kamertje van de torenwachter. Een hokje met een paar bedsteden waar ooit op een plavuizen vloertje de stromatrassen lagen van de wakers. Op gezette tijden liep de waker rond op de trans, turend over de daken of hij nergens sporen van brand bespeurde. Brand was de grote angst in een stad. De blusmiddelen waren nog zeer beperkt. Grote delen van het huis waren van hout. Overal waren open vuren, in bakkerijen, bij smeden, in de keukens van de huizen en men warmde zich bij open haarden. ‘s Avonds werd dan ook de brandklok geluid. Dan was het bedtijd. De mensen doofden het vuur en schoven de gloeiende as in een asputje of zetten er een vuurstolp overheen in de hoop de gloeiende as de volgende morgen weer aan te kunnen blazen. Als de torenwachters geen onraad zagen gaven ze een geruststellend trompetsignaal. Als er brand was werd de klok geklept en namen de nachtwakers het alarm over door schreeuwend en kleppend door de straten te hollen: "brand, brand, brand". Binnen de kortste keren was dan de hele bevolking op de been om te redden wat er te redden was..
   
  Groet, Josje
  jody op 09-01-2010 16:46
  Wat leuk Josje zo'n verhaal erbij, hoe vind je dat toch altijd!
   
  Groetjes Jody.
  Commentaar
  Jouw naam/bijnaam
  Website url
  E-mail
  Je Punt profiel
  Hou mij op de hoogte
  Ik wil op de hoogte gehouden worden
  Dit is een verplicht veld
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl