poppenhuisweblog.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
                                               
   
  Josjes Poppenhuis
   
  Welkom op mijn weblog!
  Wilt u andere pagina's op mijn website bezoeken, klik dan op een van de foto's in het menu hieronder.
                         

    

   
   
  Welkom 

    

   
   
  Menu

   
   
  Links

   
   
  Gastenboek
   
   
  Via onderstaande link kunt  u het archief van mijn oude weblog (van feb. 2006 t/m mei 2008) bekijken.
   
   
  Oude Weblog
                                                 
                    
   
   

   
  Het weer bij mij:

  Laatste artikelen
  Workshop
  Frans bed in Louis XV stijl
   
  Ik ga een beetje in de herhaling met dit bericht, maar voor de workshop 'Frans bed in Louis XV stijl'  zijn enkele plaatsen vrijgekomen.  Je kunt meedoen op zaterdag 21 mei 2011  of op zaterdag 18 juni 2011.   De workshop betreft het bedframe en het gestoffeerde hoofd- en voeteneinde (zonder matras en beddengoed).  De workshop duurt de hele dag,  van 09:30 uur tot 18:00 uur en kost  €65,- inclusief alle materialen, lunch, koffie en thee.
   
  Voor aanmeldingen en/of meer informatie kan je me mailen.
   
   

   
   

  Lees meer...   (1 reactie)
   
   
  Een kleine fotoimpressie van mijn aankopen op de beurs in Arnhem vorige week:
   
   
   
  Prachtig serviesgoed van Stokesay Ware.  Partjes appel, sandwiches en een beeldig paashaasje van Georgia Marfels.   Op de achtegrond nog net zichtbaar het behang voor de eetkamer in mijn nieuwe grachtenpand.
   
   


  Soms levert het drukken op een verkeerde knop een aardig resultaat op.
   
   
   
  Als Rika van Nellestijn ons niet op de stand van de Spaanse Victoria Heredia Guerbós  had geattendeerd, had ik dit beeldschone groepje cherubijntjes nooit gevonden. 
   
   
   
   
  Het beeldengroepje is rondom te bewonderen en is zeer gedetailleerd met vier cherubijntjes, bloemen en vogeltjes.   Ik vind die mollige buikjes zo aandoenlijk!
  Lees meer...   (1 reactie)
  Hebben jullie onlangs naar 'Man bijt hond' gekeken?  Er zit een rubriek in 'Klein maar fijn', met aandacht voor allerlei kleine zaken.  Zo ook aandacht voor poppenhuizen.  Gisteren was er een stukje over Annelies de Kort, erg leuk!  Hieronder een foto die ik van het filmpje nam.  Klik op de foto en je komt bij het filmpje uit.
   

   
   
  De foto hieronder is van een man, Bram, die al 11 jaar bezig is met een poppenhuis waarin hij alles werkend maakt.  Hij heeft er een lift in, airco, werkende deurklinken etc.  Ook weer erg leuk!  Ook hier kan je op de foto klikken en dan kom je bij het filmpje.
   
   
   
   
   
  Veel plezier!
  Lees meer...   (12 reacties)
   
   
   
   
   
  Een tijdje geleden kocht ik een heel mooi theekistje bij Vonas Miniaturen.  Het theekistje is in de vorm van een appel, gebaseerd op een 18e eeuws origineel.  Aan de binnenkant zit een ivoren schaaltje met deksel, waarin de thee zit.  Er zit een zilveren theelepel bij.
   
  Ik was een beetje erg enthousiast bij het fotograferen van het theetafereeltje, dus heb ik er maar een diashow van gemaakt.
   
   
  Lees meer...
  Workshop
  Frans bed in Louis XV stijl
   
   

   
   
   
  Een aantal maanden geleden werd mij  gevraagd een workshop te komen geven tijdens de Craft Retreat 2011 in Noorwegen.  Heel leuk natuurlijk!  Het moeilijke was wel om iets te bedenken dat in één dag gemaakt kon worden.  Het is dit bed in Louis XV stijl geworden. 
   
  Voor diegenen voor wie Noorwegen te ver fietsen is zal ik deze workshop op zaterdag 21 mei 2011 bij mij thuis geven.  De workshop betreft het bedframe en gestoffeerd hoofd- en voeteneinde (zonder matras en beddengoed). 
   
  Voor meer informatie kan je me mailen.
   
  Update 7-02-2011:  Deze workshop zit vol.  Een tweede workshop zal gegeven worden op 18 juni 2011.  Voor informatie kan je me mailen of hier een berichtje achter laten, dan neem ik contact met je op.
  Lees meer...   (12 reacties)
  Hallo kladbloggers!
  Ik ben hier al heel lang niet langs geweest.  Druk natuurlijk, maar ook omdat ik nu nog een ander blog heb.  Op dat blog heb ik vorige week een giveaway geplaatst en ik wil dat jullie niet onthouden!  Ik ben wel wat laat, want je kunt je er alleen vandaag nog voor inschrijven.
   
  Ik heb vier Le Creuset pannen 1:12 weg te geven.  De pannen zijn van kunststof en het deksel kan er niet af, maar ze zijn wel erg leuk.  Er zijn vier kleuren, groen, creme, oranje en rood.  Wil je kans maken op een van deze pannen, laat dan een berichtje achter op mijn andere blogA Beautiful World.  Vergeet niet te melden welke kleur je graag zou willen winnen!
   

  Lees meer...   (12 reacties)

  Afgelopen weekend zijn we naar de grootse vlooienmarkt in Europa geweest, in Lille.  Tussen de 150 en 200km aan straten in het centrum van Lille overgegeven aan voetgangers en stalletjes.  Rond het centrum is het parkeren een gekkenhuis.  Je mag staan waar je wilt (zonder een bon te riskeren) zolang je de doorgang maar niet belemmert.  Wij hadden het geluk na twee minuten al een plekje te vinden, op nog geen drie minuten lopen van het begin van de 'Braderie de Lille'. 

   

     Het was geweldig.  Er was zo veel te zien.  Ik was natuurlijk op zoek naar miniaturen,  ik wilde vooral een miniatuur portret.  Na slechts 15 minuten kwam ik haar tegen, een mooi portretje van schoonheid uit 1943, zeer fijn geschilderd op ivoor.  Na wat onderhandelen kon ik haar voor een mooie prijs kopen.  Ik ben bijzonder blij met dit portretje.  Het lijstje is natuurlijk te groot voor in het poppenhuis, dus daar moet ik iets anders voor zoeken.
   
  Het toeval wil dat bijna al mijn aankopen van ivoor zijn.  Oud ivoor natuurlijk!  Het kleine 'emmertje'  dat je rechts ziet is ivoire de Dieppe.  Het is een ivoren ´pyrogène´ of luciferhouder van rond 1880 in zeer goede conditie.  Het is beschilderd alsof het hout is, met op de voorkant een voorstelling met een vissertje.  Ik denk dat het leuk is om er een parapluhouder van te maken.

  Ik vond ook nog twee kleine boekjes met ivoren kaften.  Het grootste boekje is een 19e eeuws gebedenboekje uit Parijs, met gebeden en illustraties voor de hele week.   Het kleine boekje was ooit een boekje met fabels, maar mist helaas het binnenwerk.

  Op zondag besloten we niet naar Lille terug te gaan (het was er enorm druk) maar Gent eens te bezoeken.  Het toeval wilde dat daar ook de jaarlijkse vlooienmarkt aan de gang was, dus konden we nog meer schatten ontdekken!  Ik vond een klein zilveren zoutvaatje (met verguld interieur) dat perfect dienst kan doen als mooie grote plantenpot.  Bij een ander stalletje vond ik een klein ivoren Mariabeeldje.  Iemand hield duidelijk veel van dit beeldje, de neuzen van Jezus an Maria zijn bijna helemaal weggesleten.  Ik vind de manier waarop de plooien in de jurk van Maria gesneden zijn erg mooi. 

  Bij een van de stalletjes in Lille zag ik twee dames staan die een mooi metalen vitrinekastje vasthielden, perfect voor schaal 1 op 12.  Ik wachtte af of ze het misschien terug zouden leggen, maar nee, ze vonden het erg mooi.  Deze twee dames bleken ook Nederlands te zijn en ze hadden wat moeite om te onderhandelen in het Frans.  Toen ik ze vertelde dat ik het kastje erg mooi vond, bleek dat deze twee dames ook poppenhuizenliefhebbers waren.  Natuurlijk heb ik ze toen even geholpen om een betere prijs te krijgen voor het kastje.  Ik weet zeker dat het een goede bestemming heeft gevonden!
   
   
  Zoals je je kunt voorstellen was het, zelfs na het zien van honderden stalletjes,  niet zo makkelijk om iets te vinden dat geschikt is voor het poppenhuis.  Maar ik ben erg goed geslaagd en heel blij met mijn aankopen!
   
  Lees meer...   (17 reacties)
  Eindelijk, daar ben ik weer eens!  Ik ben heel lang met een opdracht bezig geweest en had geen tijd om iets voor mezelf te maken.  Ik hoop nu weer zo nu en dan met iets nieuws langs te komen.  Voor nu echter nog iets uit de oude doos:  deze fotobewerking van mijn 'Psyche' kijkkastje. 
   
  Ik vind de tegenstelling zo gaaf, een echte omgekeerde wereld:  schilderij wordt miniatuur kijkkastje en wordt weer schilderij.  De museumbezoekers worden Lilliputters met 'Psyche' als Gulliver.
   
   
   
   
  Lees meer...   (9 reacties)
  Eostre, godin van de lente en vruchtbaarheid, werd door de Germanen aanbeden rond de tijd van de lente-equinox (lentepunt).  Een aantal symbolen uit het heidense geloof werden geïntegreerd in het Christendom en zien we terug tijdens Pasen.  Het konijn was het symbool voor Eostre op aarde en eieren waren het symbool voor het nieuwe leven en wederopstanding.
   
   
   
   
   
   
  In dit kleine tafereeltje gebruik ik kleur and bloemen om de komst van de lente aan te geven.   De stoel heb ik een aantal jaren geleden gekregen, maar ik heb hem nu groen geverfd en voorzien van een zitting en een kleurig kussen.  Ik heb er een mooie oude keukentafel in een lentekleurtje bij gemaakt. 
   
  De houten fruitschaal kocht ik op de beurs in Arnhem bij JoKra Houtdraaiwerk.  Het is een miniatuurversie van de fruitschaal die mijn ouders al sinds mijn vroegste jeugd hebben.
   
  En dan het beeldige konijntje... is 'ie niet lief?  Ook deze kocht ik op de beurs in Arnhem.  Het werd gemaakt door Dolores van den Akker. Dolores werd gevolgd door een camera team van het TV programma 'Man bijt hond', erg leuk!  Je kunt het filmpje, met een klein stukje van de  Arnhem Dolls House Show hier zien.  
  Lees meer...   (15 reacties)
  Ook ik ben naar de beurs in Arnhem geweest.  De locatie is erg mooi en er waren prachtige miniaturen te zien (en te koop).  Ik heb helaas veel te weinig gezien maar ik heb wel een hele fijne dag gehad.   Natuurlijk heb ik ook weer een paar prachtige miniaturen gekocht:
   
   
   
   
   
   
  De houten kist en het kastje zijn van Ann High uit Engeland.  Het is zo mooi gemaakt, het hout is zo glad en zacht als satijn!  Het kastje is eigenlijk 1:24 maar ik zag het al helemaal aan de muur in mijn keuken hangen. 
   
  Het speelgoedschaap is gemaakt door een nieuwe miniaturiste uit Engeland, Linda Watson.  Ik heb niet zo veel met kinderspeelgoed, maar wel met schapen.  Ik kon dit schaap niet laten staan!
   
  De ivoren bokaal is gemaakt door Vonas Miniaturen.  Zo fijn en prachtig van vorm!  De foto is niet helemaal scherp, maar de blaadjes van de lotusbloem zijn ook nog open gewerkt.  
     
  Lees meer...   (15 reacties)
  Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl